Wanneer en in welk verband heeft Churchill uitgesproken dat een kort gesprek met een gewone man duidelijk maakt waarom democratie niet kan deugen?

hoe die uitspraak precies luidde weet ik niet. maar hij heeft zich in die zin wel negatief uitgelaten over de democratie.

Toegevoegd na 2 uur:
en hoe zit dat met zijn uitspraak dat democratie de slechtste regeringsvorm is van alle die geprobeerd zij. ingegeven door ressentiment vanwege verliezen verkiezingen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze uitspraak wordt aan hem toegeschreven, maar hij heeft deze nooit gedaan. Churchill had in werkelijkheid een veel positiever beeld van de gemiddelde kiezer. Toegevoegd na 1 uur: Je toevoeging klopt niet: - het is niet zijn uitspraak, maar van iemand anders die hij citeerde. - het citaat luidde: "Indeed it has been said that democ­ra­cy is the worst form of Gov­ern­ment except for all those oth­er forms that have been tried from time to time" (Democratie is de slechtste vorm van regeren, behalve alle andere vormen die van tijd tot tijd geprobeerd zijn). Democratie heeft veel gebreken, maar werkt nog altijd beter dan elke andere regeringsvorm. Het is dus eigenlijk een positieve uitspraak.

Bronnen:
https://richardlangworth.com/democracy
https://www.winstonchurchill.org/publicati...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100