Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe wisten de ontdekkingsreizigers zoals Vasco da Gama dat er in Indië specerijen en dergelijke te vinden waren als ze er nog nooit waren geweest?

Ik weet dat er daarvoor al karavaan routes waren met specerijen, en de bronnen van Marco Polo, maar hoe zijn die contacten dan tot stand gekomen? Wat is het aller eerste begin geweest van de handel met Indië en dergelijke landen?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
829

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Een eerste bloeiperiode kende de specerijenhandel in de Hellenistische en Romeinse tijd. Alexander de Grote (356 v.Chr.–323 v.Chr.) had de landroute naar India verkend. Vanuit Egypte organiseerden eerst de Ptolemaeën en later de Romeinen een directe handel met India over de Arabische Zee.

De geschriften van ooggetuigen die aan Alexanders tochten deelgenomen hadden verbreidden deze kennis over de Griekse wereld en zo werd die wetenschap verder verspreid.
(Lees meer...)
Amadea
7 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding