Waar op de wereld is de afgelopen 100 jaar (2 á 3 generaties) géén oorlog, of andere zaken waardoor welvaartsniveau drastisch is gedaald, geweest?

Ik ben benieuwd of er generaties, of ouders van generaties, zijn die nooit met oorlog te maken hebben gehad? Landen en regio's hebben soms na lange tijd van macht ineens niets meer te vertellen, of andersom.

Weet jij het antwoord?

/2500

In 1815 al werd op het Congres van Wenen de "eeuwige neutraliteit" van Zwitserland erkend. Daarna heeft het land geen oorloog meer gevoerd en zijn er geen burgeroorlogen geweest. Maar Zwitserland heeft (in verhouding) na Israël het grootste leger ter wereld. Iedere man is dienstplichtig. Na zijn dienstplicht mag hij zijn geweer mee naar huis nemen en zijn vaardigheden op een schietclub (waar je over struikelt) bijhouden. Er is in Zwitserland een groeiende kritiek op het militairistisch karakter van het land.

Ik dacht Costa Rica.... Geen leger, geen oorlog. Wat ook opvalt aan dat land, is dat de middenklasse sterk is vertegenwoordigt, wat volgens mij zeer goed is voor de stabiliteit van het land.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100