Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom zijn er zoveel vlaggen die hetzelfde zijn alsde Nederlandse vlag?

Ik zie nu dat Irak ook rood-wit-blauw heeft en weet ook dat Rusland o.i.d dezelfde kleuren heeft en zo zijn er volgens mij nog wel wat te noemen. Zit daar een verband in?

9 jaar geleden
4.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Er zijn inderdaad verschillende landen, gebieden, die ook de kleuren rood, wit en blauw in hun vlag hebben. Bij sommige landen is de keuze voor hun vlag gebaseerd op de Nederlandse vlag< Dit zijn veelal landen die destijds een connectie met nederland hadden, bijv als handelspartner, kolonie etc.Nederland is immers altijd reislustig geweest met een grote koopmansgeest. Voorbeelden: Nederlandse Antillen, New York, The Bronx, Albany. Zuid-Afrika (is de drie kleur nog in te herkennen. Er zijn ook landen waarvan het onduidelijk is of de vlag een verband heeft ( bijv Rusland, hier bestaan nl verschillende theorieën over). Of waar geen connectie is aan te duiden 9bijv Luxemburg.
(Lees meer...)
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding