Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

had george wasington echt houte tanden?

of was dat iemand anders.

Toegevoegd na 18 seconden:
zo ja wie.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
564

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

George Washington heeft wel verschillende gebitten gehad, maar ze waren niet van hout. Ze waren van tanden van paarden, nijlpaarden en mensen gemaakt. Voor de platen boven en onder in de mond werden ivoor en goud gebruikt. Ze zaten met veren aan elkaar, waardoor Washington zijn kiezen op elkaar moest houden. Zonder die veren zou het gebit op elkaar blijven, ook wanneer hij zijn mond opende. Als de president zijn mond opendeed, ging zijn gebit ook open door de veren die achterin zaten.

Washington verloor al op 22-jarige leeftijd zijn eerste tand en had nog maar één tand toen hij 35 jaar later in 1789 president werd.

De slechte staat van zijn gebit kwam door de behandelingen tegen pokken en malaria. Vroeger gebruikten de artsen kwik om ernstige ziekten te genezen, en dat tastte o.a. het tandvlees aan.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding