Weet iemand de waarde en/of geschiedenis van deze munt?

Mijn opa en oma lieten mij een doosje zien met allemaal door hun verzamelde munten (zelf weten ze weinig over die munten). 1 munt kwam uit 1572 en die sprak mij wel aan. Weet iemand de geschiedenis en/of de waarde van de munt die ik nu omschrijf:
Op de voorkant staat: P.V.O. 1572
En op de achterkant staat: De overwinning der watergeuzen Brielle 1572 (allemaal in blokletters)
Alvast bedankt!

Toegevoegd na 2 minuten:
oja, de munt leek ook erg oud. Dus geen replica van een paar jaar geleden.

Toegevoegd na 6 uur:
Ik heb na lang zoeken hem kunnen vinden in een museum. Hierbij de link. Misschien weet één van jullie dan iets beter wat de waarde zou kunnen zijn. Die ik heb gezien ziet er beter uit dan deze (vanaf begin onderhouden waarschijnlijk). http://collectie.museumrotterdam.nl/objecten/58289

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is dus een herdenkingsmunt 300 jaar na dato. Uit 1872. Geen betaalmiddel. Misschien gingen je grootouders wel op 1 april naar Den Briel en hebben ze daar zo'n penning gekocht. Een in massa's gemaakt naslag product van lood. Dat lijkt nogal gauw oud. Ik zou er mee naar het museum gaan in Rotterdam (Schielandhuis)en je munt tonen en vragen wat je weten wil.

Het lijkt mij sterk dat de munt uit 1572 komt. Toen had je nog geen blokletters zoals je ze nu hebt. Het zal waarschijnlijk een herdenkingsmunt zijn van de slag bij Den Briel. Herdenkingsmunten zijn meestal niet zoveel waard, maar deze misschien wel als hij erg oud is.

Het zal geen munt zijn ( daar kon je mee betalen) maar een penning. Een penning is ter herdenking van iets of ter promotie van iets. Penningen worden veel minder verzameld dan munten en hebben daarom veel minder waarde. Je omschrijft ook geen waardeaanduiding dus dat sterkt me in mijn oordeel dat het om een penning gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100