Waarom aanbidden christenen het kruis waar Jezus aan gemarteld zou zijn.

waarom aanschauwen ze zijn dood als heilig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zien zijn dood als de verlossing van hun zonden. Immers, de marteling & het sterven van Christus was nodig om de zonden van de mensheid vergeven te krijgen. Daarom worden de middelen die Christus beroert heeft gezien als heilig

Ze aanbidden het kruis niet als artefact, maar wat het symboliseert. In het christendom symboliseert het kruis de overwinning van Jezus over de dood, omdat christenen geloven dat Hij door te sterven zelf de straf op de zonde van de mensen genomen heeft. En door na drie dagen op te staan uit de doden de zonde en de dood overwonnen heeft. En dat iedereen die Jezus aanvaardt als de zoon van God (zoals Hij zich in de Bijbel bekend maakt) aanspraak mag maken op diezelfde verlossing van zonde. Ook lijden, verzoening en verlossing worden door het kruis gesymboliseerd. Katholieken en orthodoxe christenen maken vaak het kruisteken, een geloofsuiting die al in de vierde eeuw na Christus bestond.

Bronnen:
Wikiwiki.

In de vierde eeuw bekeerde de heidense keizer Constantijn zich tot het afvallige christendom en hij begon het kruis te promoten als symbool van het christendom. Wat Constantijns motieven ook zijn geweest, het kruis had niets te maken met Jezus Christus. Het kruis is zelfs van heidense oorsprong. Een katholieke encyclopedie erkent: „Het kruis komt zowel in voorchristelijke als in niet-christelijke culturen voor” (New Catholic Encyclopedia). In diverse andere gezaghebbende bronnen wordt het kruis in verband gebracht met natuuraanbidding en heidense seksriten. Waarom werd het gebruik van dit heidense symbool dan gestimuleerd? Kennelijk om het voor heidenen makkelijker te maken het ’christendom’ te aanvaarden. Als uw meest geliefde vriend op valse beschuldigingen geëxecuteerd zou zijn, zou u dan een afbeelding maken van het terechtstellingswerktuig (zoals de lus van het touw waarmee de beul hem had opgehangen of een elektrische stoel of het geweer van een vuurpeloton waarmee het dodelijke schot was gelost) en die replica dan kussen, er kaarsen voor branden of ze om uw hals dragen als een heilig ornament?

Door Zijn dood is de mensheid verlost. Hij is gestorven voor onze zonden.

"Waarom aanbidden christenen het kruis waar Jezus aan gemarteld zou zijn." Omdat vele christenen geloven, dat Jezus, voor een ieders zonden, aan het kruis, als 'een schuldoffer', zou zijn gestorven. De Bijbel zegt daarover het volgende: "Doch het behaagde den HEERE Hem te verbrijzelen; Hij heeft Hem krank gemaakt; als Zijn ziel Zich tot een schuldoffer gesteld zal hebben,..."

Bronnen:
http://www.statenvertaling.net/kanttekenin...

alleen rooms katholieken aanbidden zijn kruis. volgens de Bijbel mag je niet eens materie aanbidden. Dus het is eerder eren of herdenken. Jezus is gestorven voor ONS. en sommige christenen worden eraan herinnert als ze hem aan de kruis zien hangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100