Wat aten de romeinse soldaten tijdens de oorlog en hoe verzorgden zij zichzelf?

Weet jij het antwoord?

/2500

De soldaten in de provincies kregen graan om puls (pap) of brood van te maken. Puls werd gemaakt van grof gemalen graan met water, melk of wijn. Aan de puls werden allerlei smaakmakers toegevoegd, zoals ui, knoflook, prei, spek en honing. Ze moesten zelf hun voedsel klaarmaken. Bij hun kampementen lieten ze varkens en runderen grazen voor het vlees, de melk en kaas. Ook aten ze vis en schelpdieren. Wijn werd uit de provincies rond de Middellandse Zee ingevoerd, evenals olijven, perziken, vijgen, kruiden, bonen en linzen. De inheemse bevolking in onze streken dronk zelf gebrouwen bier. Ook hier zullen de soldaten van gedronken hebben. Veel militairen werden namelijk onder de lokale bevolking gerecruteerd.

Bronnen:
http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/diversen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100