Wat is de "Victorian compromise"?

Graag antwoorden in minder dan 100 woorden om een duidelijk beeld te kunnen scheppen. (Nee, dit is GEEN huiswerkopdracht, maar ik kwam het tegen op wikipedia zonder er verder uitleg over te kunnen vinden)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De tegenstelling tussen rijkdom, vooruitgang, hoge morele waarden, filantropie en vaste regels omtrent openbaar gedrag enerzijds, en abjecte armoede, ongerechtigheid, vergaand kapitalisme, corruptie en wangedrag in de privésfeer anderzijds. Die tegenstelling zal er altijd zijn geweest, maar de Industriële Revolutie maakte haar veel scherper. NB: het woord "compromise" kan zowel "compromis" als "blamage" betekenen! Meer onder de (Engelstalige) link.

Bronnen:
http://amicicg.altervista.org/sharky/victo...

Victoriaans compromise Onder Victoriaans wordt wel verstaan de stijl van de artistieke productie tijdens de heerschappij van koningin Victoria van Groot Brittannië en de koloniën van 1837 tot 1901. Typerend voor deze stijl zijn de zware vormen, krachtige patronen, overdadige versiering en heldere kleuren. De schijnheiligheid en humor loosheid is ook een aspect van dit tijdperk Het gebruik van de term Victoriaans in combinatie met…kan van allerlei aard zijn. Misschien zelfs wel voor een wapenstilstand. Het kan ook in de architectuur of literatuur gebruikt worden, of een afweging die je maakt in een (moderne) kledingstijl. Zwaar drukkend en lichtvoetig gecombineerd, bij wijze van spreken.

Bronnen:
www.encyclo.nl/lokaal/10491 en Summa enc....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100