weet iemand of ze vroeger in ons land ook in nederlandse goden geloofden?

zo ja, vertel er wat meer over. ik zou weten of er ook nederlandse mythische wezens zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Helaas, we hebben het altijd moeten stellen men allochtone goden. Toegevoegd na 2 minuten: De woon od verblijfplaats van een god doet niet ter zake , beschouw elke god maar als universeel. Toegevoegd na 2 minuten: De woon od verblijfplaats van een god doet niet ter zake , beschouw elke god maar als universeel.

Goden weet ik niet, maar we hebben wel mythische wezens. Witte wieven zijn alom bekend. Dat zijn vrouwenfiguren die in sagen voorkomen en soms goedaardig, soms kwaadaardig zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Witte_wieven

In de oudheid werd in het gebied wat nu Zeeland is, een godin vereerd met de naam Nehalennia. In dat gebied zijn veel altaren en drie tempels gevonden die aan haar gewijd waren; daarbuiten nauwelijks. Je zou Nehalennia dus een typisch Nederlandse godin kunnen noemen. In de bron vind je nog meer namen van inheemse goden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nehalennia_(godin)

IN de germaanse tijd geloofde ze in goden Wodan en odin. Op wiki vindt je er vast meer over.

In de Romeinse tijd werden ook in Nederland Romeinse goden vereerd: http://www.museumkennis.nl/lp.rmo/museumkennis/i000117.html Daarnaast werden hier ook inheemse Germaanse goden vereerd, waaronder Hercules Magusanus. In de civitas Batavorum (Bataafse bestuursdistrict) van het Romeinse Rijk in het huidige Nederlandse gebied van Maas en Waal, bouwde men tempels in Gallo-Romeinse stijl. De teruggevonden tempels in dit stamgebied te Elst, Kessel en Empel waren waarschijnlijk gewijd aan Hercules Magusanus. http://www.cultuurwijzer.nl/cultuurwijzer.nl/cultuurwijzer.nl/i000766.html http://nl.wikipedia.org/wiki/Hercules_Magusanus

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100