Wanneer werd de Atef-kroon gedragen en wanneer werd de kroon met veren die Osiris droeg gedragen?

de kronen zijn afkomstig van egypte.
ik hoop dat de vraag duidelijk is en ik bedank iedereen alvast voor het nog niet gegeven antwoord.
p.s. helaas geen plaatjes gevonden

Weet jij het antwoord?

/2500

De Atef-kroon IS de kroon met veren van Osiris: De atef werd gedragen door mythische eerste koning: Osiris. Osiris was ook god van de vruchtbaarheid en op zijn kroon prijkte een witte kroon met plantenstengels en struisvogelveren. Deze kroon werd tijdens het nieuwe rijk verfraaid met ramshoorns. In de link staat een plaatje als je toch iets anders bedoelde.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Egyptische_kr...

De Atef-kroon wás de kroon met veren die Osiris droeg. Het zijn dus geen twee verschillende kronen, maar één en dezelfde: De atef werd gedragen door mythische eerste koning: Osiris. Osiris was ook god van de vruchtbaarheid en op zijn kroon prijkte een witte kroon met plantenstengels en struisvogelveren. Deze kroon werd tijdens het nieuwe rijk verfraaid met ramshoorns. Toegevoegd na 9 minuten: Dan maar even een aanvulling: De Asefkroon werd gedragen tijdens religieuze rituelen. De eerste afbeelding van de Asefkroon komt uit de tijd van Koning Sahure, de tweede koning uit de vijfde dynastie (2487 v. Chr. tot 2475 v. Chr.)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Egyptische_kronen

De Egyptische kroon bestaat uit een aantal kronen die op het hoofd van farao of een god te zien was. Deze kronen hadden functies of waren symbolen voor landen. De atef werd gedragen door mythische eerste koning: Osiris. Osiris was ook god van de vruchtbaarheid en op zijn kroon prijkte een witte kroon met plantenstengels en struisvogelveren. Deze kroon werd tijdens het nieuwe rijk verfraaid met ramshoorns.

Zoals al gezegd ís de Atef-kroon de kroon van Osiris. Hij bestond uit de witte kroon van Boven Egypte (verwarrend genoeg het zuidelijke deel) met twee struisvogelveren aan weerszijden. Soms was het een kroon van plantenstengels met aan weerszijden twee struisvogelveren. Osiris was de eerste koning van Egypte. Waarom droeg hij dan niet de dubbele kroon, nl. de rode kroon van Beneden Egypte (het noordelijke deel) en de witte kroon van Boven Egypte? Omdat de mythe van de dood van Osiris uit Boven Egypte komt en waarschijnlijk is ontstaan in de tijd vóór de éénwording van Egypte, dus voor 3000 v. Chr. Bovendien werd Osiris na zijn dood koning van de onderwereld. De plantenstengels verwijzen naar Osiris' andere identiteit: die van de god van de vegetatie. De struisvogelveren staan voor Ma'at. Deze godin symboliseerde orde en harmonie, zowel in de kosmos als in de maatschappij. Het was de taak van de farao om de harmonie in stand te houden. Wanneer de Atef-kroon door de farao werd gedragen is niet te zeggen, er is over de rituelen in de tempels erg weinig bekend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100