Welke groepen mensen waren betrokken bij de Bosnische oorlog?

In de Bosnische oorlog waren verschillende groepen mensen betrokken waarmee ik bedoel; Bosnische Serviërs, Bosnische Kroaten etc. Wie waren deze mensen en wat waren de voornaamste groepen die bij deze oorlog betrokken waren?

Weet jij het antwoord?

/2500

In het begin van de oorlog (1992) vochten de Bosnische Kroaten en de Bosniakken tegen de Bosnische Serviërs, die als gevolg van de onafhankelijkheidsverklaring een eigen republiek hadden uitgeroepen: de Servische Republiek, gesteund door Servië onder leiding van Slobodan Milošević. In 1993 ontstond er ook oorlog tussen de moslims en de Bosnische Kroaten, omdat ook de Kroaten een territorium van Bosnië wilden inlijven. De Kroaten kregen hierbij steun vanuit Kroatië. Het bekendste voorval in deze is de verwoesting van de oude brug in Mostar, de Stari Most, wat waarschijnlijk het bekendste symbool van Bosnië is. In 1995 sluiten de Bosniakken en Bosnische Kroaten vrede na tussenkomst van de Kroatische president Franjo Tudjman. De vrede wordt vastgelegd in het Verdrag van Dayton.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bosnische_Oorlog

En buiten de Bosniakken, Bosnische Serviers, Serviers, Montenegrijnen, Bosnische Kroaten en Kroaten, ook nog een flink contigent Al Queda strijders uit Jemen en Saoedi-Arabië.

Ik denk dat je religieuze groepen bedoeld,aangezien dat je deze vraag onder religie plaatst. In het onderstaand stukje krantenartikkel wordt het antwoord op uw vraag mooi verwoord. Een kop boven een reportage in de San Antonio Express-News van 13 juni 1993 verkondigde: „Religieuze hoofden moeten einde maken aan ellende in Bosnië”. In het artikel werd gezegd: „De Rooms-Katholieke Kerk, de Oosters-Orthodoxe Kerk en de Islam . . . kunnen de verantwoordelijkheid voor wat er gebeurt niet van zich afschuiven. Deze keer niet, niet nu de hele wereld elke avond kijkt. Het is hun oorlog. . . . Het principe dat religieuze leiders verantwoordelijkheid dragen voor gewapende conflicten is duidelijk. Met hun duimendikke vroomheid alleen al ruien zij ertoe op, door eenzijdig, slechts één partij, hun zegen te schenken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100