Is het waar dat de spanjaarden vroeger vrijwel elk ander geloof heb proberen uit te roeien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat is niet waar. Ze hebben wel aan de inquisitie gedaan. Dat was het vervolgen van andere geloven in het Spaanse rijk. Niet Rooms-Katholieken werden gemarteld, op de brandstapel gegooid. Ze probeerden de andere gelovigen te bekeren. Het uitroeien van andere geloven was echter nooit de bedoeling. Ze wilden alleen dat er geen andere geloven meer in Spanje waren. Dit was overigens niet alleen in Spanje het geval, in een boel andere landen hebben ze het ook geprobeerd.

Ja, maar deze trant werd door vrijwel geheel Europa doorgezet. Dit heet evangelisatie. In die tijd gingen er erg veel ontdekkingsreizigers naar die landen, puur en alleen om het christelijk geloof over te brengen op de "ongelovigen." Toegevoegd na 1 minuut: De naam voor zo'n Spaanse ontdekkingsreiziger is overigens: Conquistador. Toegevoegd na 5 minuten: Overigens: Om dit direct te omschrijven als "uitroeien van andere geloven" is misschien wat grof gezegd. Je kunt beter zeggen dat ze mensen probeerde over te halen tot het christelijk geloof, hoewel hier ook wel eens geweld bij kwam kijken.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Conquistador_...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Evangelisatie

Dat klopt. "Los reyes Catolicos", de katholieke koningen hebben de moslims die daar al 800 jaar woonden verjaagd. In 1492 viel Granada, het laatste moslim bolwerk. Maar ook de Joden zijn moeten gaan vluchten. Zo kwam Spinoza is Amsterdam terecht, maar veel Joden zijn ook naar Turkije getrokken, waar ze nog steeds wonen in het Noord-westen-regio Izmit. Toegevoegd na 2 minuten: In de lage landen voerden ze de contrareformatie. Daarom hoor je vaak Franse namen in Nederland. Dat waren protestanten uit Frankrijk die vluchtten naar het verdraagzame Nederland. Zo is Frans Hals in Mechelen(B) geboren. Toegevoegd na 4 minuten: In 1585 viel Antwerpen, de (toen) enige protestantse stad. 100000 mensen vluchtten naar Nederland. Toegevoegd na 7 uur: ...enige protestantse stad.... moet worden ...enige Belgische protestantse stad...

Als je kijkt naar wat in Zuid Amerika is gebeurd blijkt dat ze weinig ruimte over lieten voor het hebben van andere gedachten (lees: Conquistadores--->Azteken). Beschaving noemt men dit ook wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100