Waar en wanneer was Jozef Stalin geboren?

Ik heb het al opgezocht, maar kom steeds op 2 verschillende resultaten uit. De ene zegt dat hij op 18 december 1878 (wikipedia) in ''Gori'' is geboren, en de ander zegt dat hij op 21 december 1879 is geboren in ''Tisla''. Wie moet ik geloven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij is geboren op 18 december 1878, volgens de Gregoriaanse Kalender, de kalender die wij nu ook gebruiken. Echter, toen Stalin werd geboren, gebruikte Rusland nog een andere kalender, de Juliaanse. Volgens die kalender is hij p[ 6 december 1878 geboren. Toegevoegd na 21 minuten: Hij is geboren in het Russische Gori.

Hij is geboren op 18 december 1878, volgens de Gregoriaanse Kalender, de kalender die wij nu ook gebruiken. Echter, toen Stalin werd geboren, gebruikte Rusland nog een andere kalender, de Juliaanse. Volgens die kalender is hij p[ 6 december 1878 geboren.

Jozef Vissarionovitsj Djoegasjvili werd geboren op 21 december 1879 in Gori in Georgië. Zijn vader, Vissarion (Beso) Djoegasjvili, was afkomstig uit Didi Lilo en een onverbeterlijke alcoholist die aan de kost kwam als schoenmaker. Zijn moeder, Ekaterina (Keke) Georgievna Geladze, noemde haar zoon Jozef Soso en ze werkte in een wasserij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100