was is het verschil tussen het protestantisme en het calvinisme?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

calvinisme is een vorm van protestantisme Luther en Calvijn waren twee onruststokers die in de 16e eeuw gingen roepen dat mensen als 'protest' tegen de katholieke kerk zich moesten afscheiden. Dat is dus de protestantse kerk geworden. Luther en Calvijn leefden wel ver uit elkaar en hadden allebei een verschillend idee van hoe een christen wél moet leven. De volgers van de leer van Calvijn worden calvinisten genoemd, de volgers van Luther worden lutheranen genoemd. Daarnaast heb je nog de anglikaanse kerk, en een hoop meer. Meestal gaan de afscheidingen of schisma's over wat er precies bedoeld wordt met bepaalde zinnen in de bijbel. Toegevoegd na 2 minuten: De nadruk ligt bij de calvinisten ook meer op een sober en dienstbaar leven. Daarom worden zuinigheid en soberheid ook tot kenmerken gerekend.

Het calvinisme is een behoudende stroming binnen het protestantisme. Protestants zijn is breder, met meer variaties. Calvinisten zijn vrij behoudend, sobere liturgie, sterke aandacht voor de woordverkondiging (=preek).

Een calvinist is een aanhanger van Calvijn, en calvinisme is een stroming binnen het protestantisme. Een calvinist is behoudend. Je moet je houden aan de in de bijbel beschreven wetten, anders staat eeuwige verdoemenis te wachten.

Bronnen:
http://anarchiel.com/stortplaats/toon/calv...

Het calvinisme is een stroming binnen het protestantisme, opgericht door Calvijn. Het calvinisme komt van de twee het meest voor in Nederland; er zijn wel veel andere gereformeerde stroming zoals de doopgezinden etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100