Hoe kun je uit een piramide afleiden hoe men dacht over het leven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aan de manier waarop en waarmee mensen werden begraven kun je veel afleiden hoe men dacht en die tijd. Ook zijn er in piramides altijd veel hiërogliefen in de muur gekerfd/getekend. Hiermee werd vaak een verhaal verteld, soms over hoe de begraven persoon leefde, of andere verhalen die de tekenaar waardig genoeg vond om uit te beelden. Dat zegt ook veel over de denk- leefwijze van de egyptenaren (en andere mensen die piramides bouwden...) Ik hoop zo je vraag te hebben beantwoord. :)

Uhm dat de farao zoveel macht en aanzien had dat ze ook echt een piramide voor hem gingen bouwen

Ze geloofden in een leven na de dood. Via piramides konden de farao's beter opstijgen naar het hiernamaals. Althans, dat geloofden ze.

Bewezen hoe ze over het leven dachten niet, maar wist je onderstaande al over piramides? Wellicht 'wisten' ze dit dus vroeger ook, al dan niet vanuit vergane kennis, en dachten ze op die manier nog meer hun belangrijke doden te conserveren. Zomaar een idee van mij dat het een met het ander combineert :)

Bronnen:
http://www.innerned.org/piramides4.html

door hiërogliefen op de muren hier stond soms zelfs wat een farao (of een vrouwelijk farao geen idee hoe dat noemt) persies wat ze voelden wat ze dachten. maar ook over hun godsdiensten offers. de meeste inforamatie die we nu hebben stampt uit graven en een piramide is graf maar ook door graf giften die ze mee gaven voor de reis naar het doden rijk. voedsel en voorwerpen zoals zwaarden poten spelen. vandaar dat het graf van toetankamon ook zo belangrijk is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100