Welke "wetenschappers" zijn door religieuzen vermoord?

Giordano Bruno (1600) - bracht het idee naar voren dat sterren eigenlijk niets anders dan zonnen waren, waaromheen planeten cirkelden. In een oneindig heelal zouden er oneindig vele werelden en oneindig vele intelligente wezens leven.

welke nog meer?

Weet jij het antwoord?

/2500

Michael Servet, medisch wetenschapper, in 1553 op de brandstapel gezet door toedoen van ayatollah Johannes Calvijn te Geneve.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Michael_Servet

Galileo Galilei Monddood gemaakt door de kerk en tot huisarrest veroordeeld tot zijn dood in 1642. Niet fysiek vermoord, maar wel geestelijk gedood. De kerk heeft hier wel spijt voor betuigd (in 1992 !).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Galileo_Galilei

Hypatia (ca. 370 – 415), Alexandrijns filosofe, dochter van de mathematicus Theon, was befaamd om haar geleerdheid. Zij schreef enige (verloren gegane) mathematische werken en gaf onderwijs in de neoplatoonse filosofie. Een van haar leerlingen was de latere bisschop Synesius van Cyrene. Bij een oproer, dat ontstond door elkaar bestrijdende fanatieke christelijke groeperingen, werd zij om het leven gebracht. De Griekse filosoof Damascius (ca. 500) stelt (in de biografie van zijn leermeester Isidorus) bisschop Cyrillus van Alexandrië voor deze moord verantwoordelijk Encarta® - Encyclopedie. © 1993-2002 Microsoft Corporation/Het Spectrum. Alle rechten voorbehouden. (RJ)

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hypatia_of_Alexandria

Vele wetenschappers zijn vermoord door de kerk omdat ze iets anders beweerde dan dat de kerk predikte. Lees maar een het boek het Bernini mysterie van Dan Brown.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100