Welke film is het meest leerzaam over de Vietnamoorlog?

Ik heb over 2 weken een tentamen over de Vietnamoorlog. Aangezien er veel films zijn gemaakt over deze oorlog vroeg ik me af welke het beste was die een goed algemeen beeld geeft over de gehele oorlog, en waar ik misschien ook nog wat kan van opsteken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hamburger Hill is ook best een aanrader (maar Platoon is beter). Dan heb je ook nog Good Morning Vietnam. Of haal de serie Tour of Duty. Denk er echter wel aan dat de films doorgaans geromantiseerd zijn en niet altijd een even waarheidsgetrouw beeld schetsen van de werkelijkheid.

Platoon is er wel 1. Deze film is gemaakt door Oliver Stone. Hij is zelf Vietnam veteraan en deze film is dus behoorlijk realistisch.

Born on the Fourth of July (1989) van Oliver Stone Aangrijpend drama naar het autobiografische verhaal van rolstoelveteraan Ron Kovic (Cruise), oorspronkelijk een patriot voor God en vaderland, eenmaal terug uit Vietnam een verwoed anti-oorlogsactivist. Veel realistische beelden afgewisseld met tv-journaals e.d.. Deze film, de tweede van Stones Vietnamtrilogie, had een grote impact in de VS. Met o.a. Tom Cruise, Willem Dafoe, Caroline Kava, and Raymond J. Barry. In de link staan nog meer films

Bronnen:
http://home.wanadoo.nl/wjniemijer/html/bod...

We where soldier de beste film die er is van mel gibson

Apocalypse Now uit 1979.

Een documenteren

Band of brothers

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100