Wat is de bedoeling van Haring happen op de woensdag na Carnaval?

Dan is de Vasten toch eigenlijk begonnen>?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

op de woensdag na Carnaval, aswoensdag. Op deze dag gaan katholieken traditioneel naar de kerk om een askruisje te halen, om nadien thuis te haringhappen.In streken waar het gangbaar is om Carnaval te vieren, wordt op Aswoensdag vaak onder het genot van een (broodje) haring nog even teruggeblikt op het voorbije feest. Dit zogenoemde ‘Haring happen’ stamt uit de tijd dat tijdens de vasten geen vlees maar wel vis mocht worden gegeten.

Het haringhappen na carnaval heeft als bedoeling de katers weg te werken. In de meeste café's werden de vissen vaak gratis weggegeven. Het gaat hier wel om de zure haring. Gr.

ja dan begint het vasten je krijgt dan in de kroeg, buurthuis vaak als dank dat je de hele carnaval er bent geweest zuren maar ook zoute haring te happen en dan begint het echte vasten kan je zeggen dat je na 5 dagen drinken van zelf geen honger meer hebt!!

Voor de vasten begint wordt op veel plaatsen drie dagen lang een uitbundig feest gevierd: carnaval. De carnavalsdagen zijn de dagen van uitspattingen voor de vastentijd. Het woord carnaval komt misschien van ‘carne vale’ en dat betekent ‘vlees vaarwel’tijdens de vasten. Dus mag er wel een haring gegeten worden na het askruisje halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100