Wie weet er een goede site voor de koude oorlog?Ik moet voor school een werkstuk maken maar ken geen informatie vinden!

Hebben jullie mischien goede site`s voor mij ?;$

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet hoe oud je bent, maar misschien is dit iets (bron)

Bronnen:
http://www.geschiedenisvoorkinderen.nl/eeu...

Als je begint met informatie zoeken raad ik aan op Wikipedia te beginnen. Hier staat basale informatie maar is wel nuttig om van uit te bouwen. Er staan ook linkjes met uitgebreidere informatie over een bepaald deel van de oorlog. Bijvoorbeeld de Vietnam oorlog. Ik voeg even een linkje toe. Als je wat basis informatie hebt raad ik aan op wat specifieke dingen verder te zoeken via google.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Koude_Oorlog

Als je google doet op "koude oorlog" dan krijg je een heleboel suggesties. Als je dan ook alleen uit Nederland kiest dan worden er een paar gegeven met mooie plaatjes. Er staan speciale sites voor kinderen bij. Toegevoegd op 02-06-2009 12:21:29 De laatst toegevoegde bevat ook een test.

jammer dat ik je mijn aantekeningen niet kan sturen (die zijn heel waardevol :)) Maar ik zou inderdaad ook wikipedia aanraden, daar vind je altijd wel veel goede dingen op.

't Is geen site, maar ik vond het boek (je weet wel, dooie bomen) "3 oorlogen" van Maarten van Rossem erg verhelderend. Misschien dat je dat uit een bibliotheek kan lenen. Toegevoegd op 02-06-2009 17:40:09 Ik zie overigens dat het Wikipedia-artikel er ook naar verwijst. Ik voeg ook meteen een link toe naar een aantal kritiekpunten over het boek. :-)

Bronnen:
http://www.nieuwamsterdam.nl/drieoorlogen
http://www.ssew.nl/20-punten-kritiek-boek-...

http://www.scholieren.com/werkstukken/trefwoord?serie=2&vak=Geschiedenis Hier staat vast iets voor je.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100