Waar komt de uitdrukking "stront aan de knikker" vandaan?

Pas hoorde ik iemand zeggen, er is stront aan de knikker. Ik vind dat een prachtige opmerking en iedereen weet wat het betekend maar waar komt de uitdrukking vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het lijkt mij dat die uitdrukkig recht van het knikkerspel afkomt. ben je lekker aan het knikkeren en rolt er een door de hondenstront. geen beste boel, dus stront aan de knikker.

Volgens mij van een oudere uitdrukking ‘er is niets aan de knikker’, niets aan de hand.

Waarschijnlijk komt het inderdaad voort uit het knikkerspel. Met stront of kak aan de knikker is het niet lekker spelen. Er is dan iets aan de hand. We kennen verder ook nog de volgende uitdrukkingen die hier op lijken: Er is iets aan den knikker; er is iets niet in den haak, er schuilt iets achter. Er is vuil aan den knikker; er moet wel iets van dat leelijke geval of gerucht bestaan.

De uitdrukking kwam al in de 18de eeuw voor, soms ook in varianten 'kak aan de knikker' of 'stront aan het stokske'. Het ging letterlijk om vies geworden knikkers die bij het spelen stinkende handen opleverden. Daarnaast ging de uitdrukking in de loop van der tijd 'ruzie'of 'herrie' betekenen.

Bronnen:
Quest.

"Waar komt de uitdrukking 'stront aan de knikker' vandaan?" 'stront aan de knikker' krijgen = 'problemen' krijgen...

Bronnen:
http://video.google.nl/videoplay?docid=532...
http://video.google.nl/videoplay?docid=532...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100