Puck is van oorsprong een jongensnaam. Waarom wordt deze dan toch meer voor meisjes gebruikt tegenwoordig?

Als ik ernaar kijk, vind ik het in de eerste instantie een jongensnaam. Maar doordat je hem vaker voor een meisje hoort, is hij "vervrouwelijkt".

Toegevoegd na 1 minuut:
En een oproep aan alle mannelijke Puck-en: hoe ervaar je het dat er meer meiden zijn met deze naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij is Puck nooit meer een jongensnaam dan een meisjesnaam geweest. In de link zie je dat het sowieso een vrij nieuwe naam is, vroeger kwam het echt nauwelijks voor. Het is van oorsprong een naam voor een kabouterachtig wezen (zien onder kopje "verklaring" in de link. Dan is het meteen al niet echt meer een stoere jongensnaam. Niet dat een jongensnaam meteen stoer hoeft te zijn, maar het kan mensen wel tegenhouden.

Bronnen:
http://www.meertens.knaw.nl/nvb/popularite...

Omdat Puck eigenlijk heel schattig klinkt. En iets wat schattig is of klinkt word eerder geassocieerd met een meisje als met een jongen. Voor een jongen kiezen de meesten vaak liever iets stoers.

Omdat Puck eigenlijk een voornaam voor meisjes is. In mindere mate wordt de naam ook aan jongens gegeven. In het Engels is "puck" een vleiwoord, met de betekenis "kabouter, rakker". Ook het Nederlands kent een soortgelijke liefkozende benaming voor kleine kinderen: puk en ukkepuk (met de oorspronkelijke betekenis "schelm", "kleine boef").

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Puck_(voornaam)
http://www.meertens.knaw.nl/nvb/naam/is/puck

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100