Zitten er bewust soms dubbele of driedubbele spaties in boeken?

Het valt me namelijk altijd op..

Toegevoegd na 13 minuten:
zoals deze zin:

Zitten er bewust som dubbele of driedubbele bla bla bla

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zijn geen dubbele of driedubbele spaties, maar heeft te maken met uitlijning van de rechterkant. In de meeste boeken is namelijk de rechterkan netjes strak een lijn naar beneden. Dit staat netter, dit resulteert soms in wat meer ruimte tussen de woorden in om dit voor elkaar te krijgen. In woord kan je deze optie ook kiezen en dan worden de woorden ook een beetje uit elkaar getrokken. Zeker als het laatste woord op een regel een lang woord is, dan wordt die naar de volgende regel geschoven en dat resulteert dan vaak in de regel erboven in meer ruimte tussen de woorden. Dus wel 1 spatie, alleen uitelkaar getrokken spaties. Toegevoegd na 33 seconden: In woord = In Word

Zeker in die gevallen waarin men een mooie rechterkantlijn wil daar zal men de ruimte tussen woorden dusdanig aanvullen dat die mooie rechterkantlijn er ook komt. Héél bewust ge- kozen om de layout te verfraaien.

Dat wordt gedaan om een mooie strakke rechterkantlijn te krijgen.

Soms heeft dit ook te maken met de opgelegde normen : bijvoorbeeld 1 spatie na een komma, maar 2 spaties achter een punt. Maar bijna niemand volgt deze normen nog. (Nochtans zaten ze vroeger ingebakken in MS Word, maar dat kon je enkel merken in heel specifieke gevallen.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100