Mijn inspratie is verdwenen, wat kan ik nu doen (het is geen writersblock)?

Het gaat hier om een beschrijving van een meisje (om het beschrijven te oefenen). Ik heb moet die beschrijving morgenavond (19.00) af hebben, maar ik kan niks op papier krijgen.

Wat kan ik nu doen, om toch iets goeds op papier te krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Relax! Door de tijdsdruk gaat je inspiratie weg. Probeer wat te doen wat je ontspant. Inspiratie verdwijnt niet, maar tiert welig bij ontspanning! Nu moet je het eruit persen omdat je waarschijnlijk verkrampt bent.

Als het geheel een te moeilijke stap is, hak het dan in stukjes. Beschrijf hoe ze kijkt (als ze je aankijkt) Beschrijf hoe haar stem klinkt Beschrijf hoe het voelt als ze je aanraakt Beschrijf hoe het klinkt als ze door een bos loopt Beschrijf hoe ze juicht als ze wint Beschrijf hoe ze huilt. Beschrijf dan uiteindelijk ook maar hoe ze er uit ziet.

Een pauze nemen. Gewoon even een kopje koffie/thee drinken, tv kijken. Even buiten wandelen kan ook helpen

In hoeverre verschilt ze van jou? Waarover kunnen jullie ruzie krijgen, waarin kan je haar bewonderen?

Geen inspiratie hebben, is de grootste angst bij kunstenaars en schrijvers. Het kan ineens totaal weg zijn, zeker als er een tijdsdruk is. Het is juist het móéten schrijven die de inspiratie om zeep helpt. Ga eerst eens een uurtje wandelen, kom terug, zet een lekker muziekje aan, glaasje wijn er bij, t.v. uit, en ga ontspannen zitten. Begin gewoon wat op te schrijven, hoeft niet goed te zijn. maar schrijf, heb je flink wat geschreven, lees het even en schrap weg wat niet goed is, maar dan heb je wel een begin, met een beetje massel krijg je de inspiratie wel terug, maar forceer niets, maak je niet kwaad, dan is het zo maar weer weg.

Eerst een moment relaxen zodat je even aan iets anders denkt. En als je de draad weer oppakt denk je aan een meisje uit je omgeving of een bekend iemand van tv om te beschrijven.

Zoek eens een ander perspectief. Beschrijf haar eens zoals haar hond haar ziet en ervaart, of haar laken, of het laagje lucht wat ze draagt als ze uit de douche stapt. Als je op die manier naar je te beschrijven karakter gaat kijken, open je vele nieuwe deuren. Succes!

Je gaat naar een site als http://www.sociaalverhaal.nl/page/189/nl Vervolgens copy / paste je de hele boel. Klaar. Nu kun je de rest van de tijd besteden aan het beantwoorden van anders vragen op goeievraag.nl

Ik weet dat ik te laat ben, maar ik zal ook eens een antwoord geven. Wat ik altijd doe is muziek luisteren, die bepaalde gevoelens opwekken, bij mij brengt dat inspiratie los om zo beter te beschrijven. Je kan ook gewoon er een tekening bij maken van hoe je het ongeveer zou willen(moet je wel goed kunnen tekenen natuurlijk). grtz Yens

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100