Hoe beschrijf je iemand die flauwvalt?

Weet jij het antwoord?

/2500

De persoon stond nog even te wankelen op zijn benen, waarna alle spierkracht kwam te vervallen, en de persoon bewusteloos in elkaar zakte.

Flauwvallen Symptomen flauwvallen Symptomen flauwvallen De symptomen die je ervaart wanneer je flauwvalt zijn voor een groot deel afhankelijk van de oorzaak van het flauwvallen. Voor je flauwvalt, kan je symptomen ervaren als: * Duizeligheid * Gevoel van zwakte * Zweten * Troebel zicht, zwarte vlekken zien * Hoofdpijn * Indruk dat de kamer beweegt * Oorsuizingen * Misselijkheid, braken * Bleekheid * Tinteling of dof gevoel in vingertoppen of lippen * Blauwe schijn van de huid * Kortademigheid * Incontinentie Dit wordt gevolgd door een verlies van kracht en bewustzijn. Dit kan allemaal in een paar seconden gebeuren, bijvoorbeeld wanneer je gaat zitten of te snel rechtstaat. Als je flauwvalt, bevinden je hoofd en je hart zich op hetzelfde niveau. Daardoor moet je hart niet zo hard werken om bloed naar je hersenen te pompen. Na een paar seconden kom je dus terug bij bewustzijn. Het is heel normaal dat je je zwak en verward voelt nadat je bent flauwgevallen.

Plotseling kwam de grond met een rotvaart op hem af. Toen werd alles zwart.

Als plumpudding. Of als ongewervelde slappe spiermassa.

Mensen vallen soms flauw door hevige emoties, pijn, schrikken of bij een schokkende gebeurtenis. De flauwte wordt veroorzaakt door een tijdelijk tekort in de bloedtoevoer naar de hersenen. Daardoor krijgen die een zuurstofgebrek en sluiten als voorzorgsmaatregel alle niet- essentiële functies af. De toevoer naar de hersenen wordt verstoord omdat bloedvaten in andere delen van het lichaam, vooral in de buik en de ledematen, ineens helemaal open gaan staan en zo alle bloed voor zichzelf opeisen. Dat kan nodig zijn om bijvoorbeeld een klap op te vangen. Door flauw te vallen, komt het lichaam horizontaal te liggen, en kan het bloed makkelijker naar de hersenen stromen. Dat letterlijke vallen is dus niet voor niks. Laat daarom iemand die flauw is gevallen altijd even liggen, liefst met de benen omhoog.

Bronnen:
Quest.

Als je klapjes geeft, en diegene niks mankeert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100