Wat was jouw leukste voorleesboek?

dus ik bedoel : welk boek is je bijgebleven uit je jeugd dat je werd voorgelezen. Thuis of op school.

Ik herinner me Kruimeltje nog heel goed,
en een verhaal van kamp :
De handen van Amra. brrrr dát was eng!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij ons thuis werd altijd veel voorgelezen uit de verhaaltjes van Flipje van Tiel...avonturen van een fruitmannetje en zijn kabouter- en dierenvriendjes op rijm...die verhaaltjes waren ook te zien in de zgn flipposcoop: papieren rollen met de plaatjes en verhaaltjes die je in een kartonnen kijkkastje met een lampje er achter kon bekijken... http://www.flipje-tiel.nl/content/view/12/17/ Mijn vader las vaak voor uit de Fabels van de la Fontaine.. hij gaf alle dieren hun eigen stem...fijn bij pappa op schoot en soms griezelig als de beer of de wolf spraken... http://www.bol.com/nl/p/boeken/fabels-van-la-fontaine/1001004002923355/index.html Mijn kleinere zusje werd vaak voorgelezen uit de boekjes van Nijntje en later van Wipneus en Pim

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/boeken/fabels-van-...
http://www.flipje-tiel.nl/content/view/12/17/

Pluk van de Petteflet

The never ending story ( het oneindige verhaal ). Wat een geweldig boek was dat zeg, het zorgde er gewoon voor dat ik graag naar bed wilde!

Xilpad de schildpad. En verder alle andere boeken van dr. Seuss als De Fnuiken, Slaapboek en De Lorax. Werkelijk briljant!

Wipneus en Pim.

Snuf en het spookslot. Werd ontzettend spannend voorgelezen door de juf op de lagere school. Ik heb dit boek later zelf nog gebruikt bij een voorleeswedstrijd. (Helaas niet gewonnen)

Meester van de Zwarte Molen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Meester_van_de_zwarte_molen Superspannend en ik heb het later ook toen ik al volwassen was, meermaals over gelezen.

De Kleine Kapitein van Paul Biegel. Superspannend! Werd voorgelezen op school.

De "Pinkeltje" boeken van Dik Laan .Leuk..!. Op latere leeftijd alle boeken van "Snuf de hond" ,en natuurlijk Dik Trom, en Pietje Bel.

Ha, die Classe1306; Van vroeger herinner ik me diverse Sjors & Sjimmieverhalen en het boekje 'de hondenmatroos' nog, in mijn tijd als voorleesvader was 'van een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept' een grote hit. Ik ben benieuwd naar de reden van het 'duimpje omlaag'.

Pinkeltje

''Met de poppen gooien'' van Guus Kuijer...

voor mij ook Pinkeltje. die boeken zijn verschrikkelijk om zelf voor te lezen, maar mijn vader kon het goed!

Arendsoog en Winnetou van Karl May, op de basisschool tijdens tekenles, heeeerlijk!

Jip en Janneke,

Bronnen:
the all time classic!

Abeltje, mijn vader heeft dat echt heel vaak voorgelezen!

Mijn dochter was helemaal weg van 'Floddertje' van Annie M.G. Schmidt. Ik heb de verhaaltjes wel 100x voorgelezen en het verveelde haar nooit. Zeer beeldend geschreven. Ik vond het zelf ook leuk.

Ook van de categorie Dick Laan, maar dan niet Pinkeltje maar Wolkewietje.

Oh, dat weet ik zeker : De mooiste vis van de zee. Dat boek heeft mijn echt HEEL vaak voorgelezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100