Bestaat er een Nederlandse vertaling van 'Sigillus Sigillorum' van Giordano Bruno?

Of anders in het Engels of Latijn.

Ik kan alleen essay's vinden en algemenere boeken over Giordano Bruno.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sigillus Sigillorum staat hier in ‘t Latijn: http://warburg.sas.ac.uk/mnemosyne/Bruno/pdf/oplatII_II.pdf Vanaf pagina 166.

Nee, er is geen Nederlandse vertaling van te vinden. Wel kan je het in het Latijn lezen, want het staat in het tweede deel van "Jordani Bruni Nolani Opera latine conscripta". Dit is (indien je lid bent van een bibliotheek) te leen via de bibliotheken van de Rijksuniversiteit Groningen en Radbouduniversiteit Nijmegen, of in te zien in de universiteitsbibliotheek van Tilburg, of je kunt een (prijzige) kopie ervan aanvragen uit de Koninklijke Bibliotheek. Toegevoegd na 1 uur: Het blijkt dat het ook gratis van internet te downloaden is: http://warburg.sas.ac.uk/library/digital-collections/giordano-bruno/download-page/ en dan scrollen naar Vol II.ii (22 mb)

Bronnen:
Picarta

Bruno schreef dit werk in het Latijn. Er bestaat hiervan waarschijnlijk geen Nederlandse vertaling. Er is een Italiaanse vertaling uit 1995, "Il sigillo dei sigilli", een Duitse vertaling uit 1999, "Das Siegel der Siegel", en een recente Spaanse vertaling ("El sello de los sellos", Zaragoza 2007). Er zijn verschillende online bibliotheken met de werken van Giordano Bruno, maar deze brengen alleen de oorspronkelijke versies van zijn werken in het Latijn en Italiaans. Frances Yates wijdde het elfde hoofdstuk van haar studie "De geheugenkunst" (Amsterdam 1988) (The art of memory, 1966) aan Giordano's boek over zegels. Bij de Sigillus sigillorum horen nog drie gelijktijdig verschenen werken over geheugenkunst. Voor verdere informatie en studies over Giordano Bruno is het Warburg Institute te Londen van eminent belang.

Bronnen:
http://bibliotecaideale.filosofia.sns.it/1...
http://warburg.sas.ac.uk/home/
http://www.unesco.org/xtrans/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100