Hoe heet het boek waarin een jongen een metrolijn tekent en het uiteindelijk een echte metrolijn blijkt te zijn?

Het boek gaat over een jongetje die op papier zijn eigen metrolijn bedenkt met zelf bedachte plekken. Uiteindelijk gaat hij ook reizen in deze metrolijn waarin elke keer een gaatje in zijn kleren wordt geknipt omdat hij geen kaartje heeft. Hij komt bij al zijn bedachte stations waar hij elke keer weer wat anders beleeft.

Bij een ontmoet hij een oude soldaat waarmee hij door een doolhof gaat en uiteindelijk in een klas lokaal komt. Bij dit stuk staat ook een tekening waarin hij de tafel van vier aaneengeschreven opnoemt. Ook komt hij op een plek met feestende bergen.

Wat ik mij ook nog kan herinneren is dat in het begin van het boek wordt verteld dat het jongetje ooit eens een sticker had die hij ergens op had geplakt maar waar hij gelijk spijt van heeft gekregen.

Het is een oud kinderboek die ik vroeger in groep 6 heb gelezen op de basis school. Ik hoop echt dat jullie mij kunnen helpen met het vinden van dit boek.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is "De metro van Magnus", geschreven door Joke van Leeuwen. Den Haag : Omniboek, 1981. ISBN 90-6207-198-8 Het boek kreeg een Zilveren Griffel. Nadat Magnus een plattegrond van een metro verzonnen en getekend heeft, komt hij plotseling onder de grond terecht en rijdt hij met een heuse metro-trein langs de door hemzelf bedachte stations, waar hij allerlei wonderlijke dingen beleeft. Mede door de grafische vormgeving een zeer aantrekkelijke uitgave, waarin veel te zien is. Bovendien kun je op de achterkaft een ("ganzenbord"-achtig) metrospel spelen.

Bronnen:
http://picarta.pica.nl/DB=3.34/SET=1/TTL=1...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100