Wat is de titel van het boek over een voormalige Amerikaanse president die door zijn eigenwijze gedrag in de problemen komt?

Ik kan me alleen nog herinneren dat deze president op een afgelegen plek met slechts 1 toegangsweg woonde en dat er ergens in het boek van een helikopter gebruik werd gemaakt. Het is een thriller/detective, dat weet ik zeker, maar ik kan me de titel noch de auteur meer herinneren. Kan iemand mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eén boektitel kan ik vinden die qua beschrijving het door jou gezochte zou kunnen zijn: "Schemertijd" van David L. Robbins, uit 2009. 1945. Een moordenaar is op pad gestuurd om president Roosevelt te vermoorden. Ze is koel en berekend, een perfect getraind wapen. Professor Lammeck, gespecialiseerd in de geschiedenis van huurmoordenaars, wordt gevraagd de moord te voorkomen. Zo begint in de straten van Washington een kat-en-muisspel met de allerhoogste inzet: het leven van de president en de afloop van de oorlog.

Misschien "Mevrouw de president", door Anne Holt / vrouwenthrillers.nl / Crimezone.nl, verkrijgbaar bij Bol.com .

Ik heb het vermoeden dat het om het boek "ongelijke strijd" van Tom Clancy gaat. Daarin heb je Jack Rayn die tijdens zijn vakantie in Engeland een aanslag van een Ierse terroristen beweging op de Britse kroonprins en fiens vrouw voorkomt. Als Jack Rayn weer naar huis gaat in Amerika komen de terroristen gem achterna en willen wraak nemen vanwege de mislukte aanslag. Ze beginnen met zinn vrouw en kind. Deze worden van de weg gereden/geschoten als ze terug rijden naar huis. Een paar weken later komt de Britse kroonprins voor stastsbezoek naar Amerika. Dan komt hij ook op visite bij Jack Rayn. Als de prins daar is vallen de terroristen Jacks huis aan. Jack woon in een groot eenzaam landhuis aan de rand van een klif. Er loopt maar 1 weg naar dat huis toe. Tijdens die aanslag op zijn huis word een helikopter gebruikt. Jack en zijn gasten moeten uiteindelijk vluchten voor hun leven aan gaan via de klif naar beneden en proberen te ontsnappen met een bootje. Waarop ik in de reacties zei dat mijn idee vergezocht was. Je hebt het over een president. Jack Rayn is geen president. Maar het boek is verfilmd. Jack Rayn word gespeeld door Harrison Ford. Harrison Ford heeft in devfilm Airforce One de president van Amerika gespeeld. Zijn afbeelding staat op de voorkant van het boek ongelijke strijd. (Kijk maar in de link) Toegevoegd na 2 minuten: Sorry voor de tikfouten in mijn antwoord ik zit op mijn mobiel te typen de autocorrectie doet af en toe wat gekke dingen.

Bronnen:
http://static.mijnwebwinkel.nl/winkel/stor...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100