Welke gebeurtenissen beschrijft Gūnter Grass in de verhalen van zijn boek Mein Jahrhundert?

Mein Jahrhundert. Nederlandse titel: Mijn eeuw.

Toegevoegd na 5 uur:
Ik probeer de aquarellen van G.Gr. te relateren aan de verhalen. De aquarellen worden op dit moment geëxposeerd bij Kunstlocatie Würth in Den Bosch. En ja... Het zijn er honderd !!!

Toegevoegd na 18 uur:
Het eerste verhaal gaat over 1900. Het boek sluit af met het jaar 1999. Ook de aquarellen vermelden dezelfde jaartallen. Dus: honderd in het totaal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Door de ogen van telkens weer andere mensen vertelt Günter Grass over grote gebeurtenissen en ogenschijnlijke onbenulligheden, over technische uitvindingen en wetenschappelijke ontdekkingen, sportieve en culturele prestaties, grootheidswaan, vervolging en moord, oorlog en catastrofen, en over telkens weer een nieuw begin." Toegevoegd na 6 minuten: Op http://de.wikipedia.org/wiki/Mein_Jahrhundert staan er (in het Duits) acht in het kort beschreven. Toegevoegd na 4 dagen: In de uitgebreide boekbespreking op deze website http://users.skynet.be/lit/grass.htm staan ook nog verschillende verhalen kort beschreven of genoemd. Helaas niet allemaal en helaas niet in chronologische volgorde, maar de informatie kan toch handig zijn. De informatie is wel in het Nederlands.

Bronnen:
http://de.wikipedia.org/wiki/Mein_Jahrhundert
http://users.skynet.be/lit/grass.htm
http://www.bol.com/nl/p/mijn-eeuw/666846359/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100