weet iemand een informatief boek overe jack the ripper?

Ik ben op zoek naar een boek over Jack the Ripper.
Geen stripboek of fantasieboek, maar een boek dat zich aan de feiten houdt (speculaties vind ik niet erg, zolang het boek aangeeft dat het niet bewezen is).

Toegevoegd na 56 seconden:
* dat overe moet natuurlijk over zijn, maar dat snapte jullie vast al.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Engelstalig geen bezwaar? The complete history of Jack the Ripper van Philip Sugden is een voorbeeld. Nog veel meer titels kun je vinden op casebook.org. Toegevoegd na 24 minuten: De Koninklijke Bibliotheek heeft ook een aantal titels op de plank staan, die je kunt vinden door in hun catalogus op trefwoord Jack de Ripper te zoeken. Kijk maar eens bij http://opc4.kb.nl/DB=1/CMD

Bronnen:
http://www.casebook.org/ripper_media/bookstore/

Jack the Ripper: The Final solution van Steven Knight is een goed boek. Ik kon de auteur niet meer helemaal zeker herinneren, dus ik googlde even. Bij google boeken gaf hij nog een aantal verwante boeken die misschien ook wel de moeite waard zijn (deze ken ik alleen niet). > http://books.google.nl/books/about/Jack_the_Ripper.html?hl=nl&id=qdoDAQAAIAAJ succes!

Ik weet wel dat Patricia Cornwell daar een boek over geschreven heeft wat voor veel ophef gezorgd heeft omdat zij helemaal uitgeplozen heeft wie nu achter deze gruwelijke feiten zit. Een goed boek overigens (portrait of a killer).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100