Wie weet hoe een kinderboek heet over een jongen in een vliegtuig?

Het is een kinderboek uit de jaren tachtig of ouder.
Het bevat veel getekende afbeeldingen.
De jongen bevindt zich in een droom of fantasie wereld.
Het vliegtuig valt uiteen alsof het van deeg is gemaakt.
Heel veel voorwerpen in deze wereld die normaal van vast materiaal zijn is hier van deeg of een andere plakkerige half-vloeibare substantie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ik je omschrijving lees doet me dit erg denken aan het boek Het malle ding van bobbistiek door Leonie Kooiker.. Bobbie is uitvinder. Hij was van plan verdwijnpasta uit te vinden, maar het werd wat anders: bobbistiek. Dat is een kleiachtig spul, waar Bobbie met zijn broer Albert een bootje van maakt. Als het bootje mislukt, maken ze er een soort vliegtuig van, in de vorm van een ei. Eerst kunnen ze met het ei alleen maar van het dak af zweven. Maar als ze een motor hebben gebouwd, kunnen ze er een heel eind mee vliegen. Ze vliegen naar de hoge bomen en ontmoeten daar een wonderlijk mannetje... Ik weet dat het niet helemaal klopt maar je weet maar nooit..

Hoi Jeroen, Wij (mijn man en ik) hebben ook lang gezocht naar de titel van dit boek en hebben het zojuist gevonden: In the Night Kitchen (De Nachtkeuken) van Maurice Sendak. Voor het eerst uitgegeven in 1970, heruitgave uit 1987. Een fantastisch verhaal over een jongetje, Mickey, dat in zijn droom in de beslagkom van drie bakkers terecht komt en daar vreemde avonturen beleeft. Hij vliegt onder andere rond in een vliegtuig van deeg dat uit elkaar valt zoals jij omschrijft. Er is zelfs een VHS van uitgegeven destijds. Ik hoop dat dit het boek is dat je zoekt! Groetjes, Anouk en Maarten

Bronnen:
https://en.wikipedia.org/wiki/In_the_Night_Kitchen
https://www.youtube.com/watch?v=Hlyw_8DNQfo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100