Mag je ''godverdomme'' in een verhaal zetten want mensen ook gaan lezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, tuurlijk mag dat. hou er wel rekening mee, dat sommige mensen zich er aan kunnen storen. echter als je ziet welk taalgebruik er tegenwoordig op straat wordt gebezigd, dan valt deze vloek nog heel erg mee.

Sheperdman : Je mag ALLES wat je wilt in je verhaal zetten, in Nederland is er vrijheid van meningsuiting. Maar : Iemand ergens van beschuldigen kan leiden tot een aanklacht van smaad. Bevolkingsgroepen beledigen of anderszins beschrijven kan op bedreigingen en zelfs geweld uitlopen. En met hardop vloeken of geschreven in boekvorm kun je andere mensen kwetsen in hun geloof. Als je daar allemaal rekening mee houdt, kun je voor je zelf afwegen of het de moeite waard is om te schrijven wat je van plan was. Succes! Toegevoegd na 12 uur: Twee voorbeelden van bedreigingen op lektuur "De duivelsverzen" [The Satanic Verses - 1988 - Salman Rushdie, in 1989 werd een "fatwa" uitgesproken van de Iraanse moslimgeestelijke Khomeini, resultaat: vogelvrij verklaard en vervolgd door islamieten. Rushdie moest 10 jaar onderduiken! Dat kon in Groot-Brittannië, Tenminste één bomaanslag tegen zijn leven mislukte voortijdig] en lektuur/film "Submission" [2004 - Ayaan Hirsi Ali samen met regisseur Theo van Gogh, die in 2004 vermoord werd door extremistische moslims, op zijn lichaam liet de moordenaar een brief achter aan Hirsi Ali, waarin zij met de dood bedreigd werd]. Toegevoegd na 12 uur: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ayaan_Hirsi_Ali http://nl.wikipedia.org/wiki/Salman_Rushdie

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Salman_Rushdie

Sheperdma, het mag altijd natuurlijk, dat bepaal jij uiteindelijk zelf. En als mensen er niet van gediend zijn bepalen zij zelf dat ze het niet willen lezen. Je zegt dat je van vurig taalgebruik houdt. Daar is op zich niets tegen, alleen is het mogelijk goed om in gedachten te houden dat het geschreven woord sterker overkomt dan het gesproken woord. Vaak ook omdat het meermaals gelezen wordt. Dus geschreven verdomme zou in wezen even sterk overkomen als gesproken gvd. Daarbij hangt het ervan af welke groep je wilt bereiken met het geschrevenen. Als je het op prijs zou stellen dat een kerkelijk georiënteerde groep mensen datgene leest wat je hebt geschreven zou ik het vloeken niet aanraden want het overgrote deel zal het niet lezen. Als het je niets uitmaakt wie het wel of niet leest kan je vloeken zoveel je wilt. Het is ook maar net wat je aan de wereld wilt bijdragen.... ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100