Wat goede origineel nederlands geschreven fantasy/sciene fiction schrijvers/boeken

origineel nederlands mag ook: vlaams, surinaams, enz

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan er zo gauw maar een bedenken; Manuel van Loggem. Maar er zijn er vast nog wel een paar.

Alles van Tais Teng, Paul Harland, Eddy C. Bertin, Guido Eekhout, Jaap Boekestein, Gerben Hellinga Junior, Paul Evenblij, Peter Schaap, Harmen Nielsen, Tisa Pescar, Mel Hartman... M.a.w: breek me de bek niet open! Er wordt zo veel leuke SF&F geschreven in NL en Belgie, het wordt alleen zo spaarzaam uitgegeven... Zoek eens bij uitgeverij Kramat en bij Babel.

Bronnen:
http://www.kramat.be/
http://www.verschijnsel.com/

Wim Gijsen, Guido Eekhaut

Ik vond Schaduwmeesters (drie delen) van Peter Schaap goed. Volgens mij zijn er niet veel origineel Nederlands geschreven Fantasy-boeken. Toegevoegd na 3 minuten: De jonge halfelf Baldin vindt een verborgen tekstrol met het verhaal van een gehangene, geschreven vanuit zijn dodenkerker. Vanaf dat moment wordt Baldin geplaagd door nachtmerries die werkelijkheid worden. Een schaduw probeert hem te overmeesteren en te doden. Politieke strubbelingen lokken vervolgens hem en een groep medeleerlingen naar een grensmeer, waar een conflict rond visserij van magische oorsprong de gemoederen in beroering zou hebben gebracht, en dat terwijl magie sinds de val van het Eerste Keizerrijk verboden is.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_SF-...

Hieronder een link naar een site waar enkele Nederlandse SF/Fantasy schrijvers vermeldt staan. http://www.picture-book.nl/SchrijfLinks.html#schrijvers

De Jirelle serie van Cass van Dijk, Nederlandse schrijfster, vind ik zelf de beste fantasy die ik gelezen heb. Zie bron.

Bronnen:
www.jirelle.nl

De enige die ik ken is Edith Eri Louw. Ik vind haar werk zelf echt heel goed geschreven.

Bronnen:
http://edithlouw.tk/

Ik heb maar weer eens gekocht: ENDER WINT en SPREKER VOOR DE DODEN, twee SF verhalen, die zo diepgaand zijn, dat ik ze steeds weer koop om te lezen. Ik leen ze daarna uit en krijg ze nooit weer terug. Te koop tweedehands of by Bol Zijn wel vertalingen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100