Ik zoek namen uit de tijd van de heksenvervolging in noord europa?

Ik schrijf mijn eigen verhalen. Deze keer schrijf ik over de heksen vervolging in noord Europa. Ik zoek een bijpassende naam voor de hoofdpersonen en de personen daarom heen. Andere informatie over de Heksenvervolgingen zijn zeer welkom.

Nienke.

Weet jij het antwoord?

/2500

Heb een lijst met veel voorkomende meisjesnamen uit de vroege middeleeuwen gevonden. Denk dat je daar wel wat aan hebt.

Bronnen:
http://www.familyberry.com/index.cfm?q=334...

De heksenvervolging heeft tussen circa 1450 en 1750 grote delen van Europa in zijn greep gehad en vele tienduizenden slachtoffers geëist. De meeste schattingen lopen uiteen van 30.000 tot 60.000 geëxecuteerden[1] waarvan ongeveer 80% vrouwen. De meeste van die vrouwen waren ouder (meestal rond de 60), zeer arm, alleenstaand en machteloos. De heksenvervolging vond niet, zoals veel mensen denken, in de Middeleeuwen plaats, maar voornamelijk in de Renaissance. http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_heksenvervolging Als je onderaan doorklikt op de linken, krijg je informatie over heksenprocessen in de Nederlanden. Bijvoorbeeld die in Bredevoort: Salicke van Dornick Aleyd Koesters Jenneken ter Honck Gertken op 't Goir Myth Timpers Tovernaars waren er ook: Willem ten Oistendorp Jar Simon Johan Boegen http://nl.wikipedia.org/wiki/Heksenprocessen_te_Bredevoort

Het boek wat een groot deel van deze vervolgingen tot stand bracht is de Heksenhamer of in het latijn Malleus Maleficarum, geschreven door Heinrich Kramer. Dit boek beschreef in detail hoe men een heks kon herkennen en hoe deze gefolterd moest worden om een bekentenis te krijgen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Heksenhamer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100