Is er een boek (door een nederlander geschreven) over dat een paar mensen vast zitten in een ruimte en dan opdrachten moeten doen?

Ik moet binnenkort een literatuurdossier schrijven (daarom door een nederlander geschreven) en zoek een boek over dit onderwerp (ik vind dat interessant om te lezen). Een korte beschrijving van ongeveer het verhaal: een aantal mensen zitten vast in een ruimte/gebouw en zijn gedwongen mee te doen aan een spel. Het liefst met een beetje psychologische spanning en niet veel te veel bloed (een verhaal soortgelijk aan 'saw' is dus niet te bedoeling xD)

Toegevoegd na 4 minuten:
mag ook eventueel van een buitenlandse schrijver, dan lees ik hem gewoon, niet voor het dossier :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is misschien niet helemaal wat jij zoekt, maar in grote trekken voldoet het toch. Het is "De laatste trip van de Poseidon" van Paul Gallico. Het gaat over een cruiseschip dat kapseist. De overlevenden moeten allerlei opgaven vervullen om eruit te komen. Het is dus geen spel waarin zij opdrachten moeten doen maar werkelijkheid (in het boek dan). De schrijver is/was een Amerikaan (1897-1976).

Echt met een spel kan ik zo niet bedenken, maar wel wat titels over mensen die samen vastzitten in een ruimte met een onbekende moordenaar: Jetset van Marion Pauw (NL, maar weet niet welk niveau je boeken moeten zijn, is vrij makkelijk) Tien kleine negertjes en Moord in de Orientexpress van Agatha Christie, twee klassiekers in het whodunnit-genre (wel engels) Een aantal verhalen van Edgar Allen Poe, zoals bijvoorbeeld Murder in the Rue Morgue (ook engels) Het experiment van Joost Heyink (NL, maar heb dit niet zelf gelezen, dus link: http://www.scholieren.com/boekverslagen/30964) De naam van de roos van Umberto Eco (Italiaans, ook een klassieker) Weinig nederlandse titels ben ik bang, maar hopelijk zit er toch wat tussen voor je!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100