Wat is de kernboodschap van het kerstverhaal?

Ik moet een eigentijds kerstverhaal schrijven, met de zelfde boodschap als het originele kerstverhaal. Allemaal wel leuk en aardig, maar wat is deze boodschap nou precies?

SH

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de "duisternis" van ons bestaan wordt een redder geboren of een "Licht in de duisternis".

Als je het verhaal kent dan weet je dat maria en Jozef nergens onderdak kregen, dat staat voor de verharding en het egoisme in de wereld. Jezus is geboren om vrede en liefde te brengen een eind te maken aan de hardheid

Ik kom uit een christelijk gezin en heb het altijd zo begrepen: God maakte de wereld, de mens maakte er een puinhoop van. Doordat de mensen zondig waren geworden konden ze niet meer dicht bij God komen, ze waren ver van Hem verwijderd. Omdat God wel veel van de mensen hield stuurde God zijn enige Zoon ( Jezus ) naar de aarde om de mensheid te redden van de dood. Jezus deed dit door voor onze zonden aan het kruis te sterven en na 3 dagen weer op te staan. Hierdoor heeft hij de dood overwonnen en de zonden van de mensen al vooruit betaald. Met oprechte spijt voor je zonden wil God deze dus vergeven. Alle zonden. Want Jezus heeft de prijs al betaald voor je. En dan krijg je eeuwig leven. Je aardse lichaam zal sterven maar de ziel zal eeuwig leven hebben ipv eeuwige dood. In een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Volgens de Bijbel krijg je dan een nieuw lichaam. Dus de kerstboodschap zoals ik hem ken is eigenlijk: Jezus kwam om de mensheid te redden.

De kernboodschap van het kerstverhaal is, dat God zelf naar de aarde kwam. Jezus, het kerstkind, was de mens die de Liefdeskracht van God kon dragen en uit kon dragen. Het Licht is in de wereld gekomen, en met het Licht wordt het volledige bewustzijn van God bedoeld. Hij kwam inderdaad om ons mensen te redden van de duisternis, de onwetendheid, het zich niet bewust zijn van de grote Liefde van God voor de mensheid. Daarom kreeg Jezus de titel Christus: in het Hebreeuws is dit Messias en het betekent Verlosser of Gezalfde. Vroeger werden koningen niet gekroond, maar gezalfd met kostbare olie. Jezus kreeg bij zijn geboorte van de drie Koningen of Wijzen uit het oosten: goud, wierook en mirre. Mirre is de kostbare olie waarmee koningen gezalfd werden. Jezus was een mens, maar hij bezat de volledige Geest en het volledige Bewustzijn van God. Daarom was hij in staat wonderen te doen. Wanneer Jezus in de 'ik' vorm spreekt, is niet de mens Jezus aan het woord, maar God zelf. De boodschap van Jezus is de boodschap van God. Jezus bracht een nieuw gebod naar de mensheid: Heb God (of het Leven en de Liefde) lief boven alles, en de naaste als jezelf. De kernboodschap is dat alleen Liefde de machtigste Kracht is die bestaat. Met Liefde kun je alles bereiken, maar zonder Liefde bereik je helemaal niets. Het Koninkrijk van God is de innerlijke wereld van de mens, het hart, dat symbool is voor de liefde. Als je de Liefde voor God, voor je medemens en voor jezelf gevonden hebt en in praktijk brengt, dan heb je het Koninkrijk van God gevonden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100