Wat is het verschil tussen een boek en een verhaal?

Of anders gezegd wat maakt een boek een boek

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die MarieAnne; De kaft en de bladzijden. Een boek is een voorwerp, een opslagmedium, een verhaal is een abstract gegeven. Een verhaal kun je door middel van een boek vertellen, maar ook van mens tot mens, of door een film, eenhoorspel, een sonate, een area, een opera, een schilderij, een rotsschilderiong, een foto.

Het materiaal, de vorm en de inhoud maken een boek tot een boek...

Een boek kan verhalen bevatten of één verhaal. Een verhaal is een vertelling met een begin, een kern, een clou, en een einde. Een boek is de verpakking van het verhaal, zodat het niet weg kan waaien, door elkaar kan raken, en je het in rijtjes naast andere verhalen kan zetten om uit te lenen of nog eens van te genieten.

De lengte van het verhaal maakt van een boek een boek. Als er meerder verhalen(korte) in staan blijft het een boek.

Een boek is een samengevoegde stapel papier (gelijmd of gebonden) met een kaft erom. Een verhaal is een vertelling over al of niet waar gebeurde belevenissen rond een of meer personen. Een verhaal kan mondeling verteld worden of in een boek afgedrukt worden, of worden verfilmd, op toneel uitgevoerd etc. Een boek kan een of meer verhalen bevatten, maar ook alleen informatie (woordenboek, telefoonboek). Soms staat een boek ook voor een vertelling, zoals in het geval van een bijbelboek; de bijbel bestaat uit tientallen bijbelboeken (genesis, exodus etc.); verhalen dus.

Een boek is gebruiksvoorwerp, een verhaal is vertelling over de belevenissen van één of meerdere hoofdpersonen.

een boek kun je dichtslaan, en een verhaal moet je vaak aanhoren.

Het verhaal maakt een boek een boek!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100