Weet iemand de titel (en/of auteur) van de volgende twee boeken? Zo ja, wat zijn die?

Er zijn twee boeken die ik eind vorige eeuw heb gelezen, en waar nog steeds stukjes van terug komen in mijn geheugen. Ik zou ze graag nog een keer lezen, maar ik ben de titels en de auteurs vergeten.

Ik hoop dat aan de hand van de fragmenten die ik hieronder beschrijf iemand me hier mee kan helpen (p.s. het zijn de fragmenten zoals ik me herinner).

Boek 1:
Twee mannen beginnen in de booming 80's een bedrijf in niets. d.w.z. ze leiden iedereen om de tuin zodat ze in een prestigieus kantorencomplex ruimte krijgen, parkeerplaatsen enzo. Ze fokken de boel lekker op zeg maar. Uiteindelijk beginnen ze op de bovenste verdieping een bordeel of SM club.

Typische zin uit het boek: '.... en zij hadden ook wel eens zin om zo'n in strak mantelpakje gehesen hockeymeid te bespringen'.

Boek 2:
De zoon die niet zo is geslaagd als de rest van de familie zit (weer?) thuis en drinkt gedurende het hele boek door behoorlijk. o.a. de golfvriendin van zijn moeder bevredigt hem oraal met de ijsklontjes uit haar whisky in haar mond. Later rijdt hij met de Porsche van zijn in het buitenland wonende broer naar het westen.

De mooie beschrijving van de mechanische kwaliteit van het motorblok en de versnellingsbak was wat mij betreft een literair hoogtepuntje.

Alvast bedankt voor het lezen van mijn vraag,

Martin

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschijnlijk komen deze boeken, waarvan ik helaas de titels niet weet, uit de Bouquetreeks voor volwassenen ( van lichaam ) althans. Het literaire gehalte lijkt me,uit jouw beschrijving op te makken nogal bedenkelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100