Ik heb een oude bijbel in latijn, brevarium romanum leren kaft, wat zou de waarde zijn?

Ik heb een antieke bijbel breviarium romanium uit 1890 met leren kaft, heeft iemand enig idee van de waarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waar jij het over hebt is geen bijbel, maar een brevier of gebedenboek. Hierin staan de metten en lauden die kloosterlingen gedurende de dag op vaste uren moeten bidden. Dat is heel wat anders dan een bijbel. Ze zijn wat zeldzamer, maar erg veel waard zijn ze niet. Meer dan 100 euro zal het niet opbrengen denk ik.

De exacte waarde kan ik je niet geven, maar helaas zal het niet veel zijn. De Bijbel is voor veel mensen een heilig boek. Dat was een boek waar je zuinig op was, voorzichtig en respectvol mee om sprong en een boek dat je zeker niet weg gooide. Het gevolg daarvan is dat ze niet zeldzaam zijn. Zelfs oude, mooie exemplaren als het jouwe, zijn nog erg veel van in omloop, wat de prijs natuurlijk enorm drukt. Maar als je het precies wil weten, zul je ermee naar een echte taxateur moeten gaan.

Als je even zoekt op Google en dan mn op veilingsites als EBAY, dan zie je verschillende exemplaren staan. Ik kwam prijzen tegen vanaf 18 Euro tot 125 Euro. Op deze engelstalige site staan er heel veel (prijzen in GBP), dus geeft misschien een indicatie. http://www.abebooks.co.uk/book-search/title/breviarium-romanum/hard-cover/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100