•Weet iemand van wie de schilder is van deze schilderij? en hoe deze schilderij heet? en uit welke jaar deze schilderij komt?

Schilderij is gesigneerd door G.K. Perlee. Lijkt alsof de signature pas later erop is gezet, is hij de echte schilder? en wie kent hem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Of G.K. Perlee dat heeft geschilderd is hiervandaan en door niemand te bevestigen. Kan best. In elk geval heeft die dan het schilderij van Rembrandt proberen na te maken. Rembrandt schilderde het origineel. Het stelt Jeremia voor die treurt over de verwoesting van Jeruzalem. (verhaal uit de bijbel) Toegevoegd na 3 minuten: deze link geeft je er een heleboel: http://www.google.nl/images?hl=nl&q=rembrandt%20jeremia&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1259&bih=635 Toegevoegd na 42 minuten: Nog een tipje erbij is misschien ook handig: http://www.goeievraag.nl/vraag/schilderij-taxeren.42085 want ik zou zeggen: als je het werkelijk weten wilt, ga naar iemand die er verstand van heeft.

Je kunt er wel van uitgaan dat die Perlee de schilder is geweest. Er zijn meer schilders die technisch heel knap kunnen schilderen, maar niet de genialiteit van een grote kunstenaar hebben. Ze schilderen dan een mooi kunstwerk zo goed mogelijk na maar ondertekenen het in een wat afwijkende stijl en meestal meer in het zicht, zodat ze niet voor vervalser aangezien kunnen worden of dat iemand anders het als origineel probeert te verkopen. Als je niet doet alsof het een Rembrand o.i.d. is is het legaal, vandaar. Dus geniet van je mooie schilderij en dan is het zeker niet verkeerd om er een meer passende lijst om te laten hangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100