Heeft iemand nog goede ideeen voor een visualisatie van de gevolgen van onze wegwerpmaatschappij/massaproductie.

Weet jij het antwoord?

/2500

moeilijk te visualiseren is dat niet, het wordt steeds erger en over een jaar of 20 is het een grote puinhoop en troep die we nergens meer kwijt kunnen, we begraven ons zelf in het wegwerpafval, wordt tijd dat we er meer bij stilstaan

De Aarde als leeggelopen 'bal', die als kom dient voor een hele hoop afval. De leeggelopen Aarde symboliseert dan de grondstoffen die uit de aarde 'gezogen' zijn.

Ik zie de aardbol 'en profil' als een bal met overgelopen gebieden en bergen afval waartussen alleen de vermogenden der aarde nog kunnen leven. Op hooggelegen gebieden dan hè. Omdat er op land geen plek meer is om te dumpen wordt het in de zeeën/rivieren/oceanen gedumpt en die stromen op gegeven moment over, de grond raakt nl. ook verzadigd. Misschien is dit een 'doemscenario' en ik zal het niet meer meemaken, maar de volgende eeuw is er best kans op als we zo doorgaan.

Je bedoelt zoiets als deze foto?

Doe eens iets wat bijna niemand doet of zou doen. Probeer de andere kant eens te laten zien, en stap uit de grote massa doemdenkers en mopperaars (die er in heel veel gevallen veel over praten, maar nèt zo hard meevervuilen en consumeren) De lucht is veel schoner dan in de jaren '70, de auto's zijn zuiniger (en veiliger), het water in de rivieren is schoner, we hebben kringloopwinkels, spaarlampen, koelkasten, vriezers, tv's zijn zuiniger, we hebben scharreleieren, scharrelvlees, natuurvoedingswinkels, milieu-effect-rapportages, en als ik nog even door ga, zit ik snel aan mijn maximum 2500 woorden. Begrijp me niet verkeerd: er moet nog heel veel gebeuren, en er deugen, vooral in de bio-industrie een heleboel dingen nog niet. Maar ik vind het effectiever om het zo nu en dan ook eens van de andere kant te bekijken, dan alleen maar te treuren. Iedereen kan er gewoon aktief aan meedoen. Je glas naar de glasbak brengen, op een politieke partij stemmen die milieu belangrijk vindt, niet iedere maand het nieuwste mobieltje kopen, beetje zuinig zijn met energie, de fiets eens pakken ipv de auto, en naar de kringloop gaan als je een schemerlampje nodig hebt. Laten we het eens wat meer hebben over wat we wel hebben bereikt en optimistisch zijn. Dat is in ieder geval effectiever dan al dat geklaag hoe erg het toch wel niet is. Succes!

Een foto van Lowlands na een dag festival.

http://www.chrisjordan.com/gallery/rtn/#cans-seurat

Bronnen:
http://www.chrisjordan.com/gallery/rtn/#ca...

Kleed een kind aan met plastic zakjes en Mac Donalds-bakjes. Daar kun je heel makkelijk een leuk jurkje van maken. Of de Elpeehoes van Oxigene van Jean-Michel Jarre, natuurlijk. Een klassiekertje.

Een oudere die bij het afval gezet wordt omdat deze persoon geen economisch nut zou hebben (let op mijn formulering)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100