Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Valt deze schemerlamp onder een bepaalde stijl?

Wij zijn best gehecht aan deze strakke warme schemerlamp. Vertegenwoordigd het een bepaalde stijl en waarde?

Picture for question
6 maanden geleden
1K
Amadea
6 maanden geleden
De vorm van de lamp is die van een Tiffany, maar de beschildering niet. Misschien heeft iemand 'm een zelf geschilderde nieuwe kap gegeven?
fremar
6 maanden geleden
beetje gelijkaardig:
https://www.tiffanylampenhuis.nl/tafellampen/tafellampen-klein-tot-36cm/tiffany-tafellamp-italy-20---p34?source=googleps
BonBonvanJohn
6 maanden geleden
Inderdaad duidelijk geïnspireerd op Tiffany lampen. Lijkt een beetje op deze: https://htdeco.fr/nl/tiffany-lampen-medium/6150-lampe-florale-style-tiffany-3700850692505.html
Waarde is slechts een paar tientjes
Amadea
6 maanden geleden
Eén afbeelding heb ik op internet gevonden van precies dezelfde voet. Die lamp is 20 jaar geleden verkocht, alleen het plaatje is er nog maar de informatie erover is helaas weg: http://www.etsy.com/listing/83396714/pair-of-romantic-jeweled-roses-chic
Amadea
6 maanden geleden
Die link geeft het plaatje niet, deze wel: https://th.bing.com/th/id/OIP.vuzW27tR5bnNTGj1qOM3WQAAAA?pid=PersonalBing&w=226.66666666666666&h=180&c=7
Jan32
6 maanden geleden
Hallo Amadea, ik zie alleen bij de laatstgenoemde link enkel een foto, klopt dat?
Antoni
6 maanden geleden
@Amadea, misschien bedoel je deze website: https://www.etsy.com/be/listing/1486600564/accent-lamp-reverse-painted-shade-floral?show_sold_out_detail=1&ref=nla_listing_details Daar staat een prijs van 160,32 euro.
Amadea
6 maanden geleden
Ja, die bedoel ik! Apart dat het mij niet lukte de correcte weblink te vinden.
Jan32
6 maanden geleden
Hall Antoni en Amadea. We hebben het hier dus over een aparte Tiffany style. Gezien de herkomst had ik reeds een vermoeden dat het enigszins waarde moest hebben. Bijzondere dank! Jan Mulder.
Jan32
6 maanden geleden
Nog even een vraagje, is er een benaming voor deze stijl?
Antoni
6 maanden geleden
Tiffany-lampen horen tot de art-nouveau- en art-decostijl.
Jan32
6 maanden geleden
Bedankt Antoni!

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Deze lamp lijkt geïnspireerd te zijn op de bekende Tiffany-lampen. Tiffany-lampen horen tot de art-nouveau- en art-decostijl.

Ik vind het lastig om aan deze lamp een waarde te geven. Ik zou zeggen tussen de € 75 en € 200, maar daar schiet je maar weinig mee op, vermoed ik.
(Lees meer...)
6 maanden geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding