Ik wil graag enkele droge eiken stammen verwerken tot beeld . Moet werkelijk ALLE spinthout verwijderd worden ? ( = 1/2 diameter ! )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ligt eraan.als je het kleur/structuur verschil tussen spint en kern niet erg vind,kun je ook het spint in je werk een rol laten spelen.houd er wel rekening mee dat de twee verschillende delen op den duur op een iets andere manier zullen"werken",dus zal het spint iet meer krimpen op den duur wat tot scheuren of ongelijkheid aan het oppervlakte kan leiden.als je blokken wilt verlijmen moet je wel al het spint verwijderen.Als je van de enkele stammen iets wil maken kan het dus wel.

Spinthout is het niet-verkernde hout van een boom: het bevindt zich tussen het kernhout en de bast van de boom. Het spinthout verzorgt de opwaartse sapstroom en dient als opslagplaats voor voedingsstoffen. Het heeft exact dezelfde structuur als het kernhout, maar een andere chemische inhoud: het mist de afzetting van stoffen die het kernhout beschermen, en is altijd licht van kleur. Naargelang het kernhout donkerder is, dit verschilt per houtsoort, tekent het spinthout zich duidelijker af. De overgang tussen kern en spinthout kan heel scherp zijn, maar ook geleidelijk. Spinthout is gevoelig voor schimmels, en wordt daarom niet (of niet onbehandeld) gebruikt wanneer duurzaamheid van belang is. Waar duurzaamheid niet van primair belang is wordt soms ook juist alleen het spinthout gebruikt.

Bronnen:
wikipedia

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100