Hoeveel is een schilderij van Alfred Ost waard?

Mijn vriendin erfde dit schilderij. Een juist waardebepaling kan hier niet, maar in welke orde van grootte zou de waarde kunnen zijn. Het schilderij meet 60x40.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het naslagwerk (kustkoopindex 2012) staat een standaard waarde van € 2500-- voor Alfred Ost. Dit is de gemiddelde waarde. Het hangt dan nog steeds of het betreffende schilderij "goed" is.

Grootte zegt helemaal niks. Er zijn kleine schilderijtjes die peperduur zijn en grote schilderijen die niet eens de kosten van het linnen en de verf waard zijn. De prijs wordt bepaald door de kwaliteit van het schilderij en/of door de bekendheid van de schilder. Overal in het land zijn er af en toe wel eens Tussen Kunst & Kitsch bijeenkomsten. Niet alleen die van de tv, maar vaak ook gewoon door lokale bedrijven of organisaties. Daar kun je een eerste indruk krijgen van de waarde, zonder dat je een duur taxatierapport hoeft te laten maken. Wat je daar te horen krijgt is maar een eerste indruk. Als je een preciezere opgave wilt hebben met eventueel een goed advies voor restauratie of conservering, moet je een afspraak maken met een taxateur. Sowieso is een taxatierapport nodig als het schilderij zoveel waard is dat het de moeite loont om het te verzekeren. Toegevoegd na 2 minuten: O ja, behalve kwaliteit en naamsbekendheid is ook de mode prijsbepalend. Er zijn periodes dat er voor bepaalde stromingen in de kunst maar heel weinig belangstelling is. Dan is de kunst uit die tijd ook niet zo duur. Als dan later die periode wel populair wordt, schieten de prijzen omhoog. Dat gebeurde bijvoorbeeld de afgelopen 50 jaar met schilders uit de Haagse School.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100