Weet iemand waar ik een ingelijste replica van een oude stadsplattegrond kan kopen?

Het gaat om een afstuderende vriend, die ik graag een plattegrond van Groningen van rond het jaar 1500-1800 cadeau wil doen. Leuk voor aan de muur.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb onlangs een mooi exemplaar besteld bij de beeldbank. (zie bron) Toegevoegd na 32 minuten: laat die beeldbank nou geen groningen hebben... deze wel: https://www.kaartenenatlassen.nl/kaarten/recente-kaart/provinciekaart/germania-inferior-groningen

Bronnen:
http://beeldbank.nationaalarchief.nl/

Ook ik was lange tijd bezig om een mooie plattegrond in mijn bezit te krijgen. Ik ben vooral veel antiekzaken afgelopen en ging ook vaak naar winkels als Het Goed. Hier heb ik uiteindelijk ook iets gevonden. Ook kun je kijken op marktplaats of wellicht een afbeelding downloaden vanaf internet en deze laten drukken op canvasdoek. Let er wel op dat het een goede -scherpe- afbeelding is en laat hem eventueel bewerken in een programma als Photoshop. Je kunt ook proberen of er bij de bibliotheek of gemeente plattegronden verkrijgbaar zijn. Veel succes.

Ik heb het idee dat je bij het museum in Groningen welt zult slagen! Misschien zul je het inlijsten dan bij een kunsthandel moeten laten doen,succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100