Ik heb een gipsen beeldje gemaakt en wil er een deel afzagen om het in een lijstje te kunnen doen. Met wat voor een zaagje kan ik dat het beste doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een fijntandig ijzerzaagje gaat dit prima...!

Met de zaagjes die je gebruikt voor in en figuurzaag. Toegevoegd na 26 seconden: voor in een figuurzaag.

Hoe wil je het gezaagd hebben? Met bochtjes mee of moet er een plat stuk afgezaagd worden? Bij bochtjes heb je bovenstaand 2 goede antwoorden staan, Bij een plat stuk kan je het makkelijkst zagen met een fijngetande handzaag welke normaal voor hout word gebruikt.

Het moeilijke bij een gipsen beeldje is dat het kwetsbaar is, zodat je het niet kunt klemmen. Dat maakt zagen lastig. Wat ik zou doen is zaag laten liggen en een rasp nemen. Een gewone, grove houtrasp dus. Als je gelijkmatig over de achterkant heen gaat onstaat er het platte stuk wat je nodig hebt.

Misschien heb je er op dit moment niets aan maar als ik gips in mijn mallen giet en de gips is bijna uitgehard en nog warm dan haal ik de voorwerpen voorzichtig uit de mal en schaaf ik met de kaasschaaf de delen weg die ik eraf wil hebben . Misschien kun je het beeldje nog eens opnieuw gieten en het op deze manier proberen. Het geeft minder rompslomp als zagen Het beeldje afhankelijk van de grote op een handdoek op je schoot laten rusten. Toegevoegd na 1 minuut: grootte.....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100