Sinds wanneer scheert de mens zijn schaamhaar?

Ik was in Roma. Daar zag ik meerdere oude schilderingen waarop de mensen zonder schaamhaar zijn afgebeeld.

Betekent dit, dat men (al is het maar binnen de gegoede klasse) toen reeds zijn schaamhaar schoor, of kwam het geschilderde niet overeen met de werkelijkheid?

Toegevoegd na 1 minuut:
 
(Klik op het plaatje voor een grotere versie; afhankelijk van welke browser je gebruikt kan het zijn dat je daarna nogmaals op het plaatje moet klikken.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Er bestaan culturele verschillen wat betreft het scheren van het schaamhaar. In Korea wordt weelderig schaamhaar als aantrekkelijk beschouwd. Het Aziatische ras heeft echter vaak een dunne lichaamsbeharing en schaampruikjes zijn er bijgevolg mode. Het zijn stukjes kunstschaamhaar om op de eigen schaamstreek aan te brengen. Bij veel volkeren, zowel in de oudheid als nu, was en is dit de uiting van een verzorgd menselijk lichaam. De Grieken en de Romeinen schoren o.a. hun schaamhaar weg als teken van reinheid, schoonheid en vitaliteit. In verschillende islamitische culturen scheren zowel mannen als vrouwen het schaamhaar om redenen van religie. In de westerse cultuur wordt schaamhaar vooral om mode, populariteit, en esthetiek geschoren of getrimd. Het scheren van het schaamhaar is in het Westen al begonnen in de jaren 60 in de porno-industrie, maar is daarbuiten pas sinds de late jaren 90 populair geworden. Tegenwoordig is intiem scheren voor de meeste jonge vrouwen vanzelfsprekend geworden, en is het ook onder mannen in de 21e eeuw in toenemende mate een trend geworden. De verschillende vormen waarin het schaamhaar geschoren wordt, zoals een streepje, of in de vorm van een hartje worden in de westerse cultuur vaak gezien als exotisch en modieus. Er zijn echter ook mensen die een weelderige bos schaamhaar juist waarderen. Zo werd in de jaren tachtig veel schaamhaar als aantrekkelijk gezien in een vrouw.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schaamhaar

Waarschijnlijk omdat schaamhaar niet in het ideale mensbeeld paste en zonder schaamhaar is ook makkelijker te schilderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100