Ik heb een schilderij op een rommelmarkt gekocht en vraag me af van wie het is en of het iets bekends is.

Het is een potlood- of krijttekening in blauw en er staat een man op die aan het zaaien is op een veld. Op de achtergrond een man die aan het eggen is met twee trekpaarden ervoor. Verder aan de horizon een rond-achtig gebouw en heel veel vogels die wegvliegen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt 'bijna' een van Gogh gekocht. Het lijkt namelijk erg op het schilderij de Zaaier van Vincent van Gogh

Vincent van Gogh heeft "de Zaaier" (dit schilderij)geschilderd uit bewondering voor de schilder Millet. Maar of je ook een echte Van Gogh in je bezit hebt waag ik te betwijfelen... De echte hangt nl in het Van Goghmuseum. Toegevoegd na 47 seconden: in totaal heeft Van Gogh 3 "zaaiers"geschilderd, waarvan het bovenstaande er ook een is.

Bronnen:
www.geheugenvannederland.nl

Als je echt wil weten wat het is en hoeveel waard ga naar kunst en kitsch toe !

Ik denk dat het nagetekend is van een werk van Millet. Google maar eens op "de zaaier" nadat je afbeeldingen hebt geklikt.

Mooie tekening. kunstzinnig zeker professioneel. Naar Millet. Lijkt een beetje op de uitvoering van Matthijs Maris maar is het ook weer niet. Ik meende dat te zien aan de typische houding van de zaaier en de kleine details op de achtergrond. Je zou een kenner kunnen vragen (waaraan je niet verkoopt).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100