Waarom zijn de Simpsons geel?

Geel is een primaire kleur bij de subtractieve kleurmenging. Bij de additieve kleurmenging is het een secundaire kleur die wordt verkregen door menging van rood en groen. Spectraal gezien zit de kleur geel tussen oranje en groen in. Geel is de complementaire kleur van blauw in technische zin, welk blauw overeenkomt met de oudere technische term (spectraal) violet. In het spectrum vindt men geel licht bij straling met golflengtes tussen 565 en 590 nanometer.

Weet jij het antwoord?

/2500

http://www.medicinfo.nl/d_670 Het antwoord kun je hier vinden

Dus? wat is nu de concete vraag eigenlijk?

Omdat het geel van de Simpsons niet lijkt op een bestaande huidskleur en om dus stereotyperingen van bevolkingsgroepen te voorkomen. (Wild guess)

Matt Groening (creator of The Simpsons) decided to make The Simpsons yellow because it was different, bright and "it looks like there's something wrong with your television set." So now you know. Vertaald: omdat geel anders en helder is en het lijkt net alsof er iets mis is met je televisie.

De makers van The Simpsons wouden een grap uithalen met hun kijkers. Ze hebben de kleur zo bedacht zodat iedereen zou denken dat er iets mis was met de kleurinstelling van de televisie maar wat ze ook probeerde met de kleurinstelling het blijft er raar uitzien.

waarom zijn de smurfen blauw?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100